Noi măsuri preventive aplicate în mijloacele de transport în comun din Constanța după ce rata de incidență cumulată a depășit cota de 7,50 la mia de locuitori

Reprezentanții societății CT BUS au cerut constănțenilor ce folosesc mijloacele de transport în comun să respecte măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19, între care și purtarea mănușilor de unică folosință. Noile măsuri preventive sunt aplicate după ce rata de incidență cumulată a cazurilor de coronavirus în municipiul Constanța în ultimele 14 zile a atins cota de 7,52 la mia de locuitori.

Astfel, conform CT BUS, fiecare pasager al mijloacelor de transport în comun trebuie să respecte următoare măsuri de prevenire a infectării cu coronavirus:

  • Purtați mască de protecție corect (peste nas și gură) pe durata fiecărei călătorii cu autobuzul;
  • Purtați mănuși de unică folosință pe durata întregii călătorii! *(recomandare în conformitate cu Hotărârea nr. 73 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța);
  • Aruncați mănușile la coșul de gunoi imediat ce coborâți din autobuz și dezinfectați-vă mâinile;
  • Pe parcursul călătoriei, evitați să vă atingeți fața sau să folosiți telefonul mobil;
  • Alocați mai mult timp unei călătorii, astfel încât să puteți aștepta următorul autobuz, dacă cel sosit în stație este prea aglomerat și nu puteți urca fără a încălca distanța de siguranță. De asemenea, evitați să vă poziționați față în față cu alt călător;
  • Evitați, pe cât posibil, deplasările la ore de vârf;
  • Folosiți aplicația CT BUS pentru a vă informa cu privire la circulația mijloacelor de transport în comun.

„În apropierea fiecărei uși a autobuzelor puteți observa un afiș ce vă amintește obligația de a purta mască și mănuși pe durata călătoriei și de a păstra distanța de siguranță. De asemenea, în autobuze rulează un mesaj audio care amintește călătorilor să poarte mască și mănuși iar același mesaj, de data aceasta vizual, poate fi citit pe afișajele mijloacelor de transport în comun, dar și pe afișajele electronice din stații”, au precizat sursele citate.

Anunt masuri preventie CT BUS

Autobuzele trec zilnic printr-un riguros proces de dezinfecție cu substanțe biocide avizate, iar în stații, pe asfalt, a fost marcat un simbol ce reamintește să fie respectată distanța de siguranță.

„Depunem eforturi pentru a vă putea transporta în condiții de maximă siguranță, însă măsurile de mai sus nu pot decât să sprijine o conduită responsabilă, care este cheia limitării îmbolnăvirilor. De aceea, vă rugăm: fiți responsabili, pentru voi înșivă și pentru cei dragi”, au mai spus reprezentanții CT BUS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*