Noi echipamente achiziționate de Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

Aeroportul Internațional Constanța din Mihail Kogălniceanu. FOTO Arhivă
Aeroportul Internațional Constanța din Mihail Kogălniceanu. FOTO Arhivă

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța informează că în data de 4 martie, prin Ordinul nr. 732, a fost aprobată de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Nota de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente obiectivului de investiții “Creșterea siguranței traficului de pasageri pe A.I.M.K.C.”.

Astfel, având în vedere că atât politica flexibilă și stimulativă de tarifare a serviciilor oferite companiilor aeriene, creșterea și diversificarea serviciilor oferite pasagerilor și operatorilor aerieni cât și aplicarea unei politici active de marketing, duc la dezvoltarea continuă a traficului aeroportuar, este nevoie de măsuri de asigurare eficientă a tuturor serviciilor de siguranță aeronautică.

În nota de fundamentare aprobată prevăzută achiziția următoarelor echipamente:

  • Degivror pistă – 1 bucată
  • Autofreză zăpadă – 1 bucată
  • Perii cu cap tractor (complet echipate) – 2 bucăți
  • Dispozitiv de măsurare continuă a coeficientului de frânare – 1 bucată

Valoarea totală fără TVA a investiției este de 11.985.297 lei, iar achiziția urmează să fie finalizată în decurs de 16 luni.

Această achiziție contribuie la realizarea obiectivului general al strategiei de dezvoltare a aeroportului, la dezvoltarea actualului sistem de transport și integrarea lui în sistemul multimodal proiectat la nivelul regiunii.

Finanţarea investiţiei se realizează din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, exclusiv pentru cofinanțare, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum și din venituri proprii, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*