Noaptea Muzeelor, organizată și la Muzeul Național al Marinei Române

Muzeul Național al Marinei Române

Ministerul Culturii și Comunicării din Franța propunea, în urmă cu 18 ani, organizarea programului Noaptea Europeană a Muzeelor. Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor au devenit principalii susținători ai evenimentului, iar în scurt timp mii de muzee din Europa s-au alăturat manifestării. Cu o singură absență, în anul 2020, provocată de pandemia cu SARS-CoV-2, Noaptea Muzeelor s-a desfășurat, neîntrerupt, și la Muzeul Național al Marinei Române.

Ca în fiecare an, și în noaptea de 14/15 mai 2022, Muzeul Național al Marinei Române participă la programul internațional Noaptea Muzeelor și își așteaptă vizitatorii, oferindu-le intrare liberă la expoziția permanentă.

De asemenea, vor putea fi vizitate, în același regim gratuit, două expoziții temporare: „Participarea Marinei Regale Române la Al Doilea Război Mondial”, organizată de specialiștii Muzeului Național al Marinei Române, în care sunt expuse arme albe și de foc, machete de nave, elemente de uniformă, ordine și medalii, brevete și fotografii din perioada războiului, și cea de-a doua expoziție, cu tema „Armonia Culorilor”, care poate fi vizitată în Salonul expozițional „Clio”, și reprezintă un regal oferit de zece elevi militari ai Colegiului Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, foarte talentați la pictură și desen.

Programul oferit de Muzeul Național al Marinei Române de Noaptea Muzeelor se va derula în intervalul orar: 18.00  -23.00. Duminică 15 mai, Muzeul Național al Marinei Române va fi închis.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*