Nicușor Constantinescu, condamnat definitiv la opt ani de închisoare de Curtea de Apel Galați. Pedeapsă redusă pentru Cristian Zgabercea, de la patru ani cu executare la trei ani cu suspendare  

Nicușor Constantinescu
Nicușor Constantinescu

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost condamnat joi, de Curtea de Apel Galați, la opt ani de închisoare în dosarul finanțării unor asociații, fundații și cluburi sportive, prejudiciul ridicându-se la peste opt milioane de euro. De asemenea, Curtea de Apel Galați a decis să reducă pedeapsa lui Cristian Zgabercea de la patru ani de închisoare cu executare, la trei de ani de închisoare cu suspendare.

Curtea de Apel Galați a stabilit să mențină pedeapsa pe care o primise Nicușor Constantinescu în acest dosar în urmă cu trei ani la Tribunalul Constanța și anume de opt ani de închisoare.

Instanța a decis să modifice pedeapsa primită de către Cristian Zgabercea, fost consilier personal al lui Nicușor Constantinescu. Astfel, acestuia i-a fost redusă pedeapsa de la patru ani și opt luni de închisoare la trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia Curții de Apel Galați este definitivă.

Nicușor Constantinescu a fost condamnat pentru finanțarea ilegală a mai multor asociații, cluburi sportive sau fundații, prejudiciul în acest caz ridicându-se la peste opt milioane de euro.

Nicușor Constantinescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă unde ispășește mai multe condamnări, el având și alte dosare penale pe rolul mai multor instanțe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*