Nelu Tătaru despre apariția unui vaccin anti-covid: „Avem speranță pentru sfârșitul anului, începutul anului viitor”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se află în județul Constanța pentru a evalua situația epidemiologică și capacitatea de tratare și testare din regiune.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat, joi, la Constanța, că speră ca cel târziu la începutul anului viitor să fie disponibil un vaccin anti-covid, iar achiziția acestuia se va face prin Comisia Europeană și va fi distribuită către fiecare stat în parte.

„Există această posibilitate, la nivelul întregii comunități europene, sunt opt firme producătoare. Iar Comisia Europeană are discuții cu trei firme producătoare. În măsura în care primul vaccin va fi gata, acela va fi și la noi. Toată achiziția se face prin Comisia Europeană, la care noi suntem parteneri, și va fi distribuită către fiecare stat în parte. Avem speranță pentru sfârșitul anului, începutul anului viitor. Sunt vaccinuri care au anumite condiții, minim 70 de grade sau sunt vaccinuri care sunt la 28 de grade. Noi suntem pregătiți pentru ambele tipuri de vaccinuri, avem pregătită și rețeaua”, a explicat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a precizat că personalul medical din prima linie și persoanele expuse la risc, vor fi primi care vor primi dozele odată ce va apărea vaccinul anti-covid.

„Vor fi cei care sunt în prima linie, personalul medical, iar apoi pentru cei din linia a doua, persoanele cu risc, cu vârstele extreme. În general sunt niște criterii pregătite și le vom avea gata atunci când vom avea și vaccinul”, a mai spus el.

Nelu Tătaru se află astăzi în județul Constanța pentru a evalua situația epidemiologică și capacitatea de tratare și testare din regiune. Ministrul Sănătății vizitează spitalul Județean Constanța și unitatea sanitară din Mangalia, unde va discuta cu autoritățile locale, managementul unităților sanitare și cadrele medicale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*