Negru Vodă trece peste indicele de 2/ 1.000 locuitori astfel că purtarea măștii de protecție devine obligatorie în spațiile aglomerate

COVID - 19 în județul Constanța. FOTO Pixabay

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, miercuri, încadrarea localității Negru Vodă în rata de incidență cuprinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori, astfel că purtarea măștii de protecție devine obligatorie în spațiile aglomerate.

Din datele colectate de DSP Constanța în ultimele 14 zile, localitatea Negru Vodă a atins o rată de incidență de 2.03, ca urmare a infectării unui total de 12 persoane, dintr-o populație de 5.923 de oameni.

Astfel, potrivit Prefecturii Constanța, în urma depășirii ratei incidenței cumulate a cazurilor COVID-19, în ultimele 14 zile, de 1,5/ 1.000 de locuitori, s-a aprobat ca Primăria Orașului Negru Vodă să întreprindă demersuri pentru respectarea pe teritoriul localității a măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Măsurile prevăzute în anexele hotărârii – purtarea măștii de protecție în spații aglomerate, restaurante și cafenele cu activitate redusă la 30 la sută din capacitate ș.a.m.d., sunt valabile pentru următoarele 14 zile, urmând a fi reevaluate”, au precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*