Amenzi de peste 40.000 de lei, în urma unei acțiuni a polițiștilor rutieri în Constanța, Mangalia și Năvodari

Amenzi de peste 40.000 de lei, în urma unei acțiuni a polițiștilor rutieri. FOTO: IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier și al formațiunilor rutiere au desfășurat vineri, 21 aprilie, o acțiune pentru depistarea conducătorilor auto care depășesc viteza legală, folosind aparatele radar. Acțiunea a fost derulată în cadrul operațiunii ROADPOL „Speed Marathon”, organizată, la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române.

Acțiunea s-a desfășurat pe DN 2A, DN 39 și DN 3, în municipiile Constanța, Mangalia și în orașul Năvodari, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 96 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de peste 40.000 de lei. Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, opt permise de conducere și a fost retras un certificate de înmatriculare.

Potrivit IPJ Constanța, în perioada 1 ianuarie – 21 aprilie, în județul Constanța, din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condițiile de drum, au avut loc 28 de accidente rutiere, în urma cărora două persoane au decedat, cinci au fost rănite grav și 45 rănite ușor.

„Recomandăm conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză aplicabil pe tronsonul de drum pe care circulă, să adapteze, în permanență, viteza la condițiile meteo-rutiere, să circule cu prudență și să respecte semnalele polițiștilor rutieri. Pietonilor le recomandăm să respecte regulile de circulație aplicabile lor. Aceștia trebuie să traverseze strada pe marcajul pietonal, în dreptul indicatoarelor <<Trecere pentru pietoni>>, iar, acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora, să evite să pună conducătorii de autovehicule în situația de a frâna brusc, pentru a le acorda prioritate, și să constituie, prin comportamentul lor, un exemplu pozitiv pentru cei mici”, au transmis polițiștii constănțeni.

În România, viteza maxima admisă în localități este de 50 km/h sau 70 km/h, cu acordul administratorului drumului public, respectiv 90 km/h sau 100 km/h în afara localităților, 120 km/h pe drumurile expres și 130 km/h pe autostrăzi.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*