Navigatorii se pot vaccina împotriva COVID-19 în etapa a II-a, dar înscrierile pe platformă pot fi făcute numai de către agențiile de crewing

Navă comercială în rada Portului Constanța. FOTO Cătălin Schipor

Navigatorii români au fost incluși în etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19, dar înscrierile pe platforma #ROVACCINARE pot fi făcute numai de către agențiile de crewing ori, alternativ, direct, prin call center.

„Sindicatul Liber al Navigatorilor a inițiat demersul și împreună cu Asociația Națională a Agențiilor de Crewing din România, ANR și Prefectura Constanța, navigatorii au fost incluși în etapa a doua de vaccinare. În această etapă doar persoanele juridice pot înscrie navigatorii pe platforma de vaccinare. Alternativ se poate face înregistrarea și programarea doar prin Call Center (foarte anevoios)”, precizează liderul SLN, Adrian Mihălcioiu.

Navigatorii – maritimi, fluviali, platforme marine, nave FPSO etc, care colaborează cu agențiile de crewing din România ar trebui înregistrați pe platformă de către aceste agenții de crewing. Sindicatul Liber al Navigatorilor s-a implicat pentru înscrierea membrilor SLN și voluntar pentru navigatorii care nu colaborează cu agențiile de crewing din România.

„Pentru ca navigatorii să se poată programa individual după înscrierea pe platforma de vaccinare, am luat legătura cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și am reușit rezolvarea acestei probleme, astăzi sistemul fiind total operațional în ceea ce privește navigatorii. Totuși, pentru cei ce și-au făcut un cont înainte de a fi înregistrați, platforma s-ar putea să nu le permită să se programeze. În acest caz rugăm să contacteze din nou sindicatul pentru a putea să îi programăm noi”, a mai precizat liderul SLN.

Potrivit lui Adrian Mihălcioiu, prin personalul desemnat al SLN au fost înregistrați, vineri, 22 ianuarie, toți cei peste 200 de navigatori care au trimis, până joi la ora 24.00, mesajul „vreau să mă vaccinez” pe numărul de WhatsApp dedicat.

„De luni vom prelua pe toți aceia care vor dori înregistrarea pentru vaccinare de astăzi și din perioada weekendului. Singura problemă cu care ne confruntăm este problema aprovizionării centrelor cu vaccinuri împotriva COVID-19, datele de programare fiind deja pentru luna martie. Sperăm ca această problemă să se rezolve cât mai curând”, a mai transmis Mihălcioiu.

El roagă totodată agențiile de crewing să se implice pentru a înscrie și programa pentru vaccinare navigatorii cu care colaborează și care vor să se vaccineze, SLN neputând fizic să preia toate cazurile de navigatori care vor să se vaccineze din sectorul maritim și fluvial, platforme petroliere și alte nave din zona continentală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*