Navigatorii au fost sărbătoriți de ziua lor la Seamen’s Club, de către Sindicatul Liber al Navigatorilor

Navigatorii au fost sărbătoriți de către Sindicatul Liber al Navigatorilor la Seamens Club din Constanța. FOTO SLN Constanța

La Seamen’s Club din Constanța, a fost sărbătorită Ziua Internațională a Navigatorului, în prezența a câtorva zeci de invitați. Printre aceștia s-au numărat membri de sindicat, navigatori străini aflați în Portul Constanța cu navele lor, reprezentanți ai ANR, Ceronav, Alumni, Grupul Umoriștilor Constănțeni și reprezentați ai mass media.

România, deși nu mai are o flota sub un pavilion național, trebuie să se mândrească cu personalul navigant profesionist care exploatează nave dintre cele mai complexe ale marilor companii de navigație și despre care întreaga lume maritimă are numai cuvinte de apreciere.

România este un important rezervor de forță de muncă în Europa care, cu aproximativ 33.000 de navigatori maritimi, face încă reclamă foarte bună României în plan internațional.

„Cu această ocazie, Sindicatul Liber al Navigatorilor mulțumește navigatorilor în general și membrilor de sindicat în particular pentru imaginea extraordinară pe care au făcut-o și o face tradiției marinărești din România. Pe de altă parte, SLN critică autoritățile publice locale și naționale că nu se implică mai mult în a acorda suportul acestui grup socio-profesional, în a le recunoaște meritele lor și a-i ajuta în creșterea numărului de studenți care să își poată satisface stagiul cadeții, de încurajare a femeilor pentru a îmbrățișa cariera de navigator, prin susținerea de programe inteligente și implicări la nivel național, european și internațional pe de o parte și în a proteja din punct de vedere legal navigatorii de unele practici incorecte de pe piața muncii din România“, a precizat Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Toată sărbătoarea a fost presărată cu umor de foarte bună calitate, susținut de umoriștii constănțeni și de câteva caricaturi semnate de maestrul Leonte Năstase și s-a ciocnit un pahar în cinstea celor sărbătoriți.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*