Nava-școală „Mircea” revine acasă după o lună de marș în Marea Mediterană

Nava-școală „Mircea” revine luni, 31 iulie, în Portul Constanța. FOTO SMFN

Nava-școală „Mircea” acostează luni, 31 iulie, ora 11.00, în portul militar Constanța, după ce a desfășurat un marș de instrucție de 28 de zile, în Marea Mediterană. La bordul velierului se află 64 de studenți din anul al II-lea de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, precum și 10 studenți străini de la academii navale partenere din Bulgaria, Polonia, Turcia, Letonia, Italia și Spania.

Nava-școală „Mircea” a plecat din portul Constanța pe data de 3 iulie, iar pe parcursul marșului a efectuat escale de reprezentare în porturile Pireu (Grecia), Taranto (Italia) și Izmir (Turcia), parcurgând, în total, peste 2.200 de mile marine.

Pentru cei 76 de studenți români și străini de la bord, experiența marșului cu nava-școală „Mircea” a reprezentat oportunitatea de adaptare la condițiile vieții de pe mare și aprofundarea importanței lucrului în echipă. Cu ajutorul instructorilor militari, studenții și-au dezvoltat cunoștințele și deprinderile marinărești, prin desfășurarea de activități complexe precum brațarea vergilor sau lucrul în arboradă, pentru întinderea și strângerea velelor. De asemenea, studenții militari au dublat serviciile de cart pe navă, au luat parte la exerciții ample de vitalitate a navei și au explorat instalațiile și echipamentele de la bord.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*