Nava-școală „Mircea” este așteptată luni, 16 mai, să se întoarcă acasă

Nava-școală „Mircea” revine luni, 31 iulie, în Portul Constanța. FOTO SMFN

Nava-școală „Mircea” va acosta luni, 16 mai, ora 17.00, în Portul Militar Constanța, cu o zi înainte de ziua în care velierul va împlini 83 de ani de la intrarea în serviciul Forțelor Navale Române. Nava încheie, astfel, primul marș internațional de instrucție de anul acesta.

Potrivit Statului major al Forțelor Navale, „Mircea” a părăsit Portul Constanța în data de 24 martie, având la bord 92 de elevi din anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Pe parcursul celor 54 de zile de marș, nava-școală a efectuat escale în porturile Souda, din Grecia, Sète, din Franța, Castellón, din Spania, Napoli, din Italia și Istanbul, din Turcia.

De asemenea, nava a participat la Festivalul Maritim Internațional „Escala de la Sète” și la Festivalul Maritim Internațional „Escala a Castelló”, organizat de municipalitatea orașului Castellón din Spania.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*