Parcarea din zona școlii 36 „Dimitrie Știubei” din Tomis Nord, a fost finalizată. Locuitorii pot depune cereri pentru rezervarea unui loc

Parcarea din zona școlii 36 „Dimitrie Știubei” din Tomis Nord, a fost finalizată. FOTO Primărie Constanța

Terenul viran din zona Școlii Gimnaziale Nr. 36 „Dimitrie Știubei” a fost transformat într-o parcare rezidențială modernă, cu o capacitate de 278 de locuri. Alte 129 de locuri de parcare au fost amenajate în zona blocurilor K4, K10, K16 și pe aleile adiacente.

Primăria municipiului Constanța a finalizat lucrările de asfaltare și aplicare a marcajelor rutiere pe toată suprafața carosabilă, fiind amenajate locuri atât pentru autoturisme cât și pentru motociclete.

„Vorbim despre 407 de locuri de parcare, dintre care șase sunt rezervate persoanelor cu dizabilități. Locuitorii din zonă pot depune cereri pentru rezervarea unui loc de parcare”, au precizat reprezentanții instituției.

Amintim faptul că o porțiune a parcării a fost dată în folosință la sfârșitul anului trecut. Lucrările au fost reluate în luna martie, atunci când condițiile meteo au fost favorabile intervențiilor. Amenajarea parcării a presupus lucrări complexe de drumuri. S-a refăcut fundația terenului în vederea turnării asfaltului iar carosabilul a fost îmbrăcat în două straturi de asfalt, binder și strat de uzură pentru a avea o rezistență crescută la condițiile de trafic rutier. Au fost create zone destinate circulației pietonilor care au fost delimitate de partea carosabilă prin borduri iar suprafața pietonală a fost recondiționată cu asfalt. Aleile dintre blocuri au fost modernizate, prin reabilitarea carosabilului și a trotuarelor.

Prin proiectul de regenerare urbană a terenului delimitat de străzile Badea Cârțan și Tulcei, lucrările s-au extins pe o suprafață de 12.857.000 de metri pătrați.

Proiectul a cuprins și zona blocurilor K4, K10 și K16. Trotuarele au fost extinse iar suprafața destinată parcării autovehiculelor a fost reabilitată fiind amenajate aproximativ 88 de locuri de parcare. Alte 41 de locuri de parcare au fost create pe porțiunea cuprinsă între blocul K16 și aleea Lotca.

În prezent, suprafața delimitată de aleile Lotca și Licurici se află în proces de reamenajare. Se creează zone destinate circulației pietonilor iar în scurt timp va fi asfaltată suprafața carosabilă și vor trasate locurile de parcare. De asemenea, întreaga zonă va fi dotată cu mobilier urban nou, pentru a răspunde nevoilor comunității.

Pentru închirierea unui loc de parcare, locuitorii din zonă pot depune documentația necesară online la adresa parcari@primaria-constanta.ro sau prin poștă la Serviciul Siguranța Circulației Urbane și Parcări situat pe strada Ștefan Mihăileanu, nr. 10. Actele necesare pentru rezervarea unui loc de parcare sunt disponibile pe site-ul Primăriei municipiului Constanța, secțiunea De interes public/Formulare tip: http://primaria-constanta.ro/primarie/relatii-cu-publicul/acte-necesare-pentru-diferite-tipuri-de-solicitari.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*