Numărul pacienților COVID, în continuă creștere la spitalul din Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia

Reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia anunță că, în actualul context pandemic, dinamica activității medicale din unitatea sanitară s-a modificat, începând de săptămâna trecută, numărul de cazuri crescând exponențial.

Dacă luna trecută reprezentanții unității sanitare declarau că numărul de cazuri a scăzut, în prezent aceștia subliniază că prezentările la spitalul din localitate cresc de la o zi la alta.

„În spitalul nostru avem internați peste 100 de pacienți diagnosticați cu COVID, capacitatea unității sanitare fiind de 121 de paturi. Permanent, paturile de la ATI sunt ocupate cu pacienți din județ, dar și din țară. La acest moment, avem 86 de pacienți confirmați COVID-19, nouă suspecți și nouă internați în Terapie Intensivă”, a declarat managerul spitalului, Alina Dan.

Reprezentanții instituției sanitare mai spun că în unitatea medicală se aplică schemele de tratament cuprinse în protocolul național de tratare, iar spitalul dispune de aparatură și echipamente medicale pentru a trata bolnavii, în condiții bune.

„De un real folos sunt și testele rapide pe care le folosim în Urgența spitalului la pacienții care ajung la noi cu ambulanța sau pe cont propriu. Pe această cale, țin să mulțumesc Departamentului pentru Situații de Urgență, care ne-a trimis 1.000 de teste și ne-a sprijinit cu două ventilatoare complete, patru ventilatoare noninvazive și 10 concentratoare de oxigen. De asemenea, DSP Constanța ne-a ajutat cu 1.000 de teste rapide, pe toată durata pandemiei”, a mai subliniat managerul spitalului din Mangalia.

Reprezentanții unității sanitare transmit populației să se adreseze medicilor de familie la primele simptome de boală și să vină la spital, dacă situația acestora se agravează de la o zi la alta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*