Navă cu marinari români la bord, atacată de pirați în Golful Guineea. 15 membri de echipaj au fost răpiți

Tancul Davide B., sub pavilion Malta. FOTO MarineTraffic.com

Un tanc petrolier la bordul căruia se aflau marinari români, ucraineni și filipinezi a fost atacat de pirați în Golful Guineea, 15 dintre cei 21 de membrii ai echipajului fiind răpiți.

Potrivit liderului Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, atacul, efectuat de nouă persoane înarmate, a avut loc joi, 11 martie.

„Deocamdată nu este cunoscută naționalitatea celor răpiți. Nu am informații pentru moment câți navigatori români se aflau la bord și nici dacă dintre aceștia au fost răpiți de pirații care, până în prezent, nu au formulat nicio cerere de răscumpărare”, a precizat Adrian Mihălcioiu.

Tancul Davide B., sub pavilion Malta, naviga dinspre Riga, Letonia, către Lagos, în Nigeria. Atacul a avut loc la aproximativ 220 de mile marine, sud de Lagos. Vasul este operat de compania daneză De Poli Shipmanagement.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*