Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa va găzdui o expoziție a Muzeului Județean Teleorman

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța MINAC. FOTO Cătălin Schipor

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, vă invită să vizitaţi expoziţia proiectului „Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună”, ce va fi organizată la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, în perioada 24-30 august;

Proiectul „Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună”, cod ROBG-476, este implementat de Fundaţia „Mână Deschisă”, Pleven, Bulgaria, în calitate de Beneficiar Lider, în parteneriat cu Muzeul Judeţean Teleorman, în calitate de Beneficiar 2 şi se derulează în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Axa prioritară 2 „Regiunea verde”.

Expoziţia prezintă într-un mod atractiv 18 machete ale unor obiective, 9 din România şi 9 din Bulgaria, parte a patrimoniului cultural şi istoric cu o istorie comună între cele două ţări.

Patru dintre machetele din România reprezintă obiective din judeţul Constanţa, astfel: Biserica Mănăstirii Dervent, Palatul Regal (în prezent Tribunalul) Constanţa, Biserica „Sf. Nicolae” Constanţa şi Biserica „Sf. Treime” Istria.

Expoziţia poate fi vizitată între orele 9.00-17.00, în condiţiile respectării măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus. Organizatorii vor oferi gratuit publicului vizitator materiale de informare. Intrarea este liberă!

Expoziţia de la Constanţa este a treia din seria celor patru expoziţii ale proiectului organizate în oraşe din sudul României, primele două fiind deschise la Alexandria (7-13 august) şi Călăraşi (15-21 august). După Constanţa, expoziţia va poposi la Craiova, la Muzeul Olteniei (2-8 septembrie).

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*