Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța va fi reabilitat în cadrul unui proiect cu o valoare totală de aproape 20 de milioane de lei

A fost semnat contractul privind demararea lucrărilor de reabilitare a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța. FOTO CJ Constanța

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a semnat, miercuri, 12 august, Contractul privind Servicii de proiectare (PT+DDE), Servicii de asistență tehnică din partea proiectantului şi Execuție lucrări, aferent Proiectului „Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța”.

Valoarea totală a Proiectului „Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța” este de 19.521.820,91 lei. Valoarea contractului semnat miercuri este de 12.091.090,94 lei, iar termenul pentru proiectare și execuție este de cinci, respectiv, de 24 de luni.

„Este un proiect de suflet pentru mine și totodată deosebit de important pentru cultura constănțeană dar și pentru turismul din județul nostru. În viața oricărei comunități, cultura este la fel de importantă precum educația sau sănătatea. O viață culturală activă este foarte importantă deopotrivă pentru localnici, dar și pentru turiștii prezenți la malul mării. Îmi doresc ca în cel mai scurt timp să avem acest obiectiv restaurat, iar rolul meu ca președinte al Consiliului Județean Constanța, dar și ca om politic, este acela de a face tot ceea ce este necesar pentru ca oamenii să aibă acces la cat mai multe obiective culturale conservate și puse în valoare. Doresc să-i felicit pe colegii mei din Consiliul Județean Constanța, care au gestionat extrem de eficient toate etapele în vederea obținerii finanțărilor și a implementării proiectelor atât de necesare reabilitării obiectivelor de o valoare inestimabilă pentru cultura dar și pentru turismul din județul Constanța și din România.”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Printre principalele lucrări care se vor realiza se numără lucrări de revitalizare a zidăriilor de piatră și cărămidă și a bolților cu degradări, lucrări de restaurare interioare la spațiile boltite și la componentele artistice ale sălilor și frescei din aula „Adrian Rădulescu”, lucrări de restaurare exterioare la fațade și acoperișuri, lucrări de arhitectură, lucrări de intervenție structurală și lucrări de instalații.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*