Muzeul de Artă Populară Constanța organizează sâmbătă, 14 mai, Noaptea Muzeelor

Muzeul de Artă Populară Constanța își va aduce contribuția, sâmbătă, 14 mai, între orele 20.00 – 24.00, alături de muzee din România și din alte țări europene, la evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a 18-a ediție.

Cu ocazia acestui eveniment, vizitatorii sunt invitați să participe la tururi ghidate, în cadrul cărora vor descoperi satul tradițional românesc, prin intermediul expoziției permanente „Arta populară din România” și a expoziției temporare „Interiorul țărănesc de sărbătoare”.

Colecțiile de artă populară românească deținute de Muzeul de Artă Populară Constanța includ: ceramică, port popular, scoarțe, țesături pentru decorul interiorului, lemn, metal, icoane pe lemn și pe sticlă, mobilier țărănesc și inventar agro-pastoral, fiind reprezentate toate provinciile istorice românești: Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Banat și Moldova.

Printre cele mai vechi obiecte de patrimoniu expuse se numără scoarțele țesute în sec. al XIX- lea, icoanele pe lemn și sticlă realizate în perioada secolelor XVIII- XIX, piese ceramice de secol XVIII -XIX, mobilier țărănesc lucrat la sfârșitul secolului al XIX-lea, precum și costume tradiționale de sărbătoare și țesături de interior de la sfârșitul secolului XIX- începutul secolului XX. Majoritatea acestor obiecte sunt piese de valoare excepțională a patrimoniului cultural-național, fiind clasate în categoria TEZAUR.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*