Muzeele din subordinea Consiliului Județean Constanța sunt pregătite să își întâmpine vizitatorii

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța MINAC. FOTO Cătălin Schipor

Data de 15 mai reprezintă ziua în care s-au redeschis o parte importantă a instituțiilor de cultură. A fost o perioadă dificilă pentru toată populația, autoritățile din Constanța luând măsurile necesare pentru ca atunci când vizitatorii le va trece pragul, să fie în siguranță.

Programul și o parte din condițiile de vizitare a celor 3 instituții de cultură ce deschise:

  • Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța vă așteaptă începând din data de 20 mai, la sediul său din Piața Ovidiu, să vizitați Sala Tezaur și Edificiul Roman cu Mozaic de miercuri până duminică în intervalul orar 10.00 – 12.00 și 13.00 – 16.00.
  • Muzeele de la Cetatea Histria și Tropaeum Traiani sunt deschise de miercuri până vineri în intervalul orar 10.00 – 18.00. Acestea vor fi deschise în program de miercuri până vineri în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Cei care doresc să viziteze aceste obiective trebuie să știe că personalul îi va primi îndeplinind toate condițiile de protecție, iar dezinfectarea spațiilor se va realiza ori de câte ori situația și numărul de vizitatori o vor impune. Pentru siguranța tuturor, au fost instalate dispensere și covorașe cu dezinfectant, iar vizitatorii, care vor intra în grupuri de câte 6 persoane, trebuie să poarte măști, iar la sediul instituției din Piața Ovidiu se va măsura temperatura corporală la intrare.

  •  Muzeul de Artă Constanța își redeschide porțile pentru iubitorii de artă începând de astăzi, 15 mai 2020, în intervalul orar 09.00 – 17.00. Siguranța și protecția tuturor sunt cuvintele de ordine și în această instituție. Ne-am asigurat că vă puteți dezinfecta mâinile și încălțările la intrarea în muzeu și că spațiile și suprafețele vor fi curățate în permanență.

 

„Pentru mine este foarte importantă siguranța tuturor, atât a angajaților instituțiilor cât și a vizitatorilor. Astfel, pe site-urile obiectivelor menționate și la sediile acestora puteți afla toate măsurile de protecție ce au fost luate. În această perioadă, mai mult ca oricând, fiecare dintre noi trebuie să se protejeze și să aibă grijă de sănătatea proprie și a celor din jur, prin purtarea măștii de protecție în spațiile închise. Vă asigur că eu și toți colegii mei vom depune toate eforturile pentru a vă asigura o vizită plăcută și sigură la instituțiile muzeale din subordinea Consiliului Județean Constanța. Vă așteptăm cu drag“, a transmis președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*