Municipiul Medgidia îşi sărbătoreşte patronii spirituali. Marele praznic începe pe 28 iunie

Ziua Eroilor la Medgidia
Ziua Eroilor la Medgidia

Municipiul Medgidia va fi în sărbătoare în zilele de miercuri şi joi, când îşi va cinsti patronii spirituali, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Cu această ocazie, pe 28 şi 29 iunie vor avea loc manisfestări dedicate acestei sărbători, la care sunt invitaţi să participe toţi locuitorii.

Marele praznic va începe miercuri, 28 iunie, de la ora 17.00, cu slujba vecerniei, în prezența Înaltpreasfinției Sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Momentul va fi urmat de o procesiune cu moaştele Sfintei Mucenițe Marina, Sfântului Gheorghe, Sfântului Nectarie de Eghina și ale Sfântului Constantin, în prezenţa unui sobor de preoți şi diaconi şi a credincioșilor, pe traseul: Catedrala “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, Biserica ”Sfânta Cuvioasă Parascheva”, str. Ion Creangă, str. Republicii, Str. Decebal, Piațeta Decebal, str. Radu Negru, cu revenire la punctul de pornire.

În cea de-a doua zi, locuitorii Medgidiei sunt invitaţi, începând cu ora 18.00, la piesa de teatru ”Ocrotitorii noștri Sf. Ap. Petru și Pavel”. Manifestarea cultural – religioasă va continua cu un impresionant concert folcloric susținut de Corala “Armonia”, însoțită de acompaniament orchestral condus de dirijor Valeriu Cașcaval. Evenimentul se va desfăşura în Piaţeta Decebal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*