Municipiul Constanța intră la noapte în Scenariul roșu. Se închid restaurantele şi cafenelele din interiorul clădirilor, barurile, discotecile şi cluburile

Administratorul unui restaurant din Constanța, amendat de politisti. FOTO cu rol ilustrativ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Constanța a decis, miercuri, 10 martie, încadrarea municipiului Constanța în Scenariul roșu, după ce rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de coronavirus a depășit trei la mia de locuitori.

Drept urmare, începând de joi, 11 martie, ora 00.00, pentru următoarele 14 zile se vor institui, între altele, următoarele măsuri

  • Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.
  • Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă.
  • Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.
  •  Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este interzisă.
  •  Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.
  •  Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.
  •  În situația în care activitatea operatorilor economici prevăzuți la pct. 5 și 6 este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
  •  Operatorii economici prevăzuți la pct. 5 și 6 vor respecta obligațiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activitățile de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în unitățile de alimentație publică de tipul restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor, precum și în spațiile special amenajate din exteriorul clădirilor.
  •  Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă. Totodată, Funcționarea operatorilor din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, este permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară (H CNSU 60/17.12.2020).

Măsurile adoptate se aplică pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 11 martie, ora 00.00, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*