Municipiul Constanța ar putea intra în „scenariul roșu” după ce incidența cazurilor de coronavirus a ajuns la 3,5 la mia de locuitori

Test pozitiv la COVID-19. FOTO Pixabay

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanța a anunțat luni, 2 noiembrie, că incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns în municipiul Constanța la 3,5 cazuri la mia de locuitori. Potrivit DSP Constanța, numărul de persoane testate pozitiv a fost, în ultimele 14 zile, de 1.096.

Astfel, municipiul Constanța ar putea intra în scenariul 3, cel „roșu”, care prevede, între altele, instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice, că activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă, dar și că unitățile de învățământ din oraș ar urma numai cursuri în sistem online.

„În ceea ce privește rata de 3,5/ 1.000 de locuitori în municipiul Constanța, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență este cel care va constata depășirea pragului de 3/ 1.000 locuitori. Măsurile cuprinse în Anexa 4, prevăzută în Hotărârea CJSU nr. 51 din 26.10.2020 vor intra în vigoare de îndată prin efectul legii. Important de precizat este că ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență va avea la bază o analiză epidemiologică efectuată de DSP Constanța, care va determina ce măsuri se vor lua, exact, în cazul unităților de învățământ din municipiul Constanța. Până la definitivarea analizei, cursurile în unitățile de învățământ din municipiul Constanța se vor desfășura, în continuare, după scenariul 2 de funcționare, cu excepția celor care deja se află în scenariul 3, ca urmare a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2”, au precizat, luni, reprezentanții Prefecturii Constanța.

Totodată, în urma testelor efectuate la nivelul județului Constanța, față de ultima raportare, a fost înregistrat un număr record de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, 375, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

„Conform informațiilor de la DSP Constanța, anchetele epidemiologice sunt încă în desfășurare. Ele vor stabili dacă numărul mare de cazuri înregistrate astăzi la nivelul județului Constanța are la bază, în primul rând, apariția unor noi focare sau este vorba despre o transmitere comunitară extinsă”, au mai transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*