Muftiatul Cultului Musulman din România se alătură campaniei naționale de promovare a vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2

Muftiul Iusuf Muurat, Șeful Cultului Musulman din România. FOTO Facebook
Muftiul Iusuf Muurat, Șeful Cultului Musulman din România. FOTO Facebook

Muftiatul Cultului Musulman din România se alătură campaniei naționale de promovare a vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, derulată la nivel național, și salută totodată apariția vaccinurilor care pot duce la limitarea actualei pandemii.

De asemenea, instituția îi informează pe membrii comunității musulmane din România că vaccinarea este un act asumat personal, gratuit și voluntar. Pentru o decizie cât mai bună, însă, în ceea ce privește oportunitatea vaccinării, Muftiatul Cultului Musulman din România îi îndeamnă pe toți membrii comunității în primul rând să se informeze din surse oficiale.

„În acest sens, pe platforma națională de informare www.vaccinare-covid.gov.ro se găsesc cele mai noi informații despre procesul de vaccinare, precum și o serie de răspunsuri la întrebări legate de vaccin, importanța și oportunitatea vaccinării. Informarea corectă și din surse oficiale asigură luarea unei decizii corecte, care va influența viața fiecăruia dintre noi”, au precizat reprezentanții Muftiatului.

În ceea ce îi privește pe membrii comunității care nu au acces la sursele de informare din mediul on-line, Muftiatul Cultului Musulman din România îi îndeamnă să apeleze la medicii de familie pentru a fi consiliați cu responsabilitate în ceea ce privește oportunitatea vaccinării, medicii de familie fiind cei mai în măsură să îi sfătuiască, având în vedere că sunt persoanele care le cunosc cel mai bine istoricul medical.

De asemenea, Muftiatul Cultului Musulman din România transmite tuturor membrilor săi că este foarte important să manifeste încredere în știință și să acorde credit cercetătorilor din întreaga lume care, indiferent de religie sau etnie, și-au dat mână în aceste vremuri greu încercate pentru omenire și au trudit pentru găsirea cât mai rapidă a celei mai bune variante de vaccin pentru limitarea și poate chiar stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Este important și să privim retrospectiv la toate crizele sanitare din decursul istoriei, să recunoaștem importanța vaccinărilor care au condus la gestionarea cu succes a altor epidemii / pandemii și să conștientizăm faptul că decizia fiecăruia dintre noi, luată în cunoștință de cauză, are consecințe importante nu numai asupra sănătății noastre, ci și pentru cei din jurul nostru. Muurat, Iusuf, În speranța că ne vom putea bucura cât mai curând de o normalitate care să ne permită minima interacțiune necesară desfășurării activităților religioase și laice conform cutumelor, Muftiatul Cultului Musulman din România transmite întregii comunități, prin intermediul muftiului Muurat Iusuf, să se bucure de sănătate alături de familii și prieteni și să dea dovadă de responsabilitate!”, au mai transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*