Modalități minunate de a te distra pe litoralul Mării Negre

Stațiunea Mamaia. FOTO Primăria Constanța
Stațiunea Mamaia. FOTO Primăria Constanța

Litoralul Mării Negre este o locație ideală de distracție. Cel mai bun moment pentru a vizita litoralul Mării Negre este între mai și septembrie, când vremea este caldă și însorită. Poți vizita litoralul și orașul Constanța și în alte perioade, însă pentru o experiență inedită îți recomandăm perioada estivală.

Litoralul Mării Negre este o destinație frumoasă și interesantă care oferă o gamă largă de activități pentru cei care doresc să se distreze la soare. Fie că vă plac sporturile de plajă, activitățile acvatice sau pur și simplu vă bucurați de soare, litoralul Mării Negre le are pe toate.

Cazinoul din Constanța

Constanța are o istorie bogată în jocurile de noroc. Primul cazino din oraș a fost ridicat în anul 1880, însă în 1910 a fost inaugurat clădirea impozantă a cazinoului din Constanța. Acesta conținea restaurant, săli de joc, biliard, dar și două săli de spectacole. În scurt timp, acesta a devenit un simbol al orașului. În Constanța și pe litoral sunt și numeroase săli de jocuri de noroc și cazinouri. Poți însă să accesezi cazinouri și case pariuri online din orice locație te afli. Ai nevoie doar de un telefon mobil și acces la internet.

În prezent, cazinoul din Constanța este în plin proces de restaurare. Potrivit ultimului termen asumat, lucrările ar trebui să fie finalizate în cursul anului 2023.

Distrează-te pe litoral

Principala atracție în zonă este Marea Neagră și plajele întinse. Aici ai ocazia să te bucuri de zilele însorite și să practici diverse activități în aer liber.

Ia o pauză de la plajă și explorează Marea Neagră dintr-o altă perspectivă, mergând într-o excursie cu barca. Poți alege dintr-o varietate de tururi, de la scurte croaziere turistice până la excursii de o zi întreagă care te duc pe plaje izolate, golfulețe ascunse și sate fermecătoare de pescari. Tururile cu barca oferă priveliști uimitoare ale litoralului, ape cristaline și viață marină abundentă.

Dacă ești în căutare de adrenalină, coasta Mării Negre oferă o varietate de sporturi nautice pe care să le încerci. De la jet ski și parasailing la windsurfing și kiteboarding, există ceva pentru toată lumea. Centrele de sporturi nautice oferă închirieri de echipamente și lecții pentru începători, așa că, chiar dacă nu ai mai încercat niciodată aceste activități, poți încerca. Dacă vrei doar o plimbare liniștită în larg, alege hidrobicicletele. Cu ajutorul acestora poți vedea o nouă perspectivă a litoralului în timp ce te lași purtat de valuri.

Litoralul Mării Negre este foarte generos, astfel că ai la dispoziție mai multe stațiuni. Fiecare dintre ele au caracteristici diferite. Costinești este locul de întâlnire al tinerilor, în timp ce Vama Veche este dedicată distracției. Mamaia este cea mai scumpă și luxoasă dintre stațiuni, aici putând beneficia de o sumedenie de distracții și atracții. Partea mai exclusivistă a stațiunii este preferată de vedete și oameni înstăriți. Pe lângă acestea, există și stațiuni care sunt frecventate, cu precădere, de familii. Indiferent de tipul de sejur dorit, la Marea Neagră ai de unde alege.

Viața de noapte

În Constanța și pe litoral ai parte de distracție 24 de ore pe zi. Dacă în timpul zilei de poți relaxa la plajă și poți încerca diferite activități, seara este dedicată petrecerilor. Pe parcursul verii, artiști români și internaționali concertează în fiecare seară în stațiunile de pe litoral. De cele mai multe ori, petrecerile se încheie după răsăritul soarelui, direct pe plajă. În plus, pe lângă concertele din fiecare seară, pe litoral sunt organizate mai multe festivaluri.

Unul dintre cele mai renumite festivaluri din zonă este Neversea. Acesta adună zeci de mii de oameni încă de la prima ediție. Nume sonore din industria muzicală concertează pentru festivalieri.

Gastronomie și cazare

Nicio excursie pe coasta Mării Negre nu ar fi completă fără a gusta din bucătăria locală. Regiunea este renumită pentru fructele de mare, iar în multe restaurante și cafenele puteți găsi preparate din pește proaspăt și fructe de mare.

Accesul la litoralul Mării Negre este facil și se poate realiza cu mașina, avionul sau trenul. Fiecare stațiune de pe litoral oferă mii de locuri de cazare. Poți alege unul dintre hotelurile situate pe plajă sau o cazare mai retrasă și mai liniștită. Pe lângă hoteluri, nu lipsesc nici ofertele AirBnb, pensiuni și cazări la localnici.

Majoritatea cazărilor sunt în apropierea plajei. Astfel, distanța pe care o vei avea de parcurs zilnic până la litoral este de doar câteva minute.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*