Moaștele Sfântului Antonie, aduse la Constanța

Cuviosul Antonie de la Iezerul Vâlcea. FOTO Arhiepiscopia Tomisului
Cuviosul Antonie de la Iezerul Vâlcea. FOTO Arhiepiscopia Tomisului

Pe data de 10 octombrie se împlinește un an de când a fost oficiată prima Sfântă Liturghie în limba armânească la biserică „Sfinții Împărați Constantin și Elena I” din Constanța”. De atunci, în fiecare zi de joi este săvârșită Sfânta Liturghie în limba armânească.

Cu prilejul aniversării, Arhiepiscopia Tomisului și Asociația Culturală „Sfântul Antonie de la Iezer” organizează o serie de evenimente. Astfel, vineri, 7 octombrie, de la ora 17.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena I” din Constanța.

Sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 9.00, cei doi ierarhi vor săvârși Sfânta Liturghie la această biserică. Apoi, de la ora 17.00, la hotelul Ibis se va desfășura simpozionul „Unitate și credință în Ortodoxie. Sfinți, monahi, slujitori ai Bisericii și ctitori armâni”.

Sfintele moaște ale Sfântului Antonie de la Iezerul Vâlcei vor rămâne spre cinstire până duminică dimineață.

Sfințire mare de biserică

Duminică, 9 octombrie, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, vor sfinți biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Techirghiol (str. Plantelor, nr. 3, lână Grădinița nr. 2).

Slujba va fi oficiată de la ora 7.45 și va fi urmată de Sfânta Liturghie. Credincioșii se vor putea închina moaștelor Sfinților Ioan Botezătorul, Constantin și Elena, Ciprian, Varsanufie cel Mare,  Antonie de la Iezerul Vâlcei  și unei părticele din lemnul Sfintei Cruci. De asemenea, cei prezenți vor putea intra prin Sfântul Altar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*