Moaștele Sf. Ap. Filip la Catedrala arhiepiscopală din Constanța

Sfantul Apostol Filip
Sfantul Apostol Filip

Pe 29 iunie, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Cu acest prilej, Catedrala Arhiepiscopală din Constanța se va îmbrăca în haine deosebite, de sărbătoare, pentru a-și cinsti ocrotitorii spirituali.

Astfel, luni, 27 iunie, la ora 6.45, vor sosi la Constanța, în Piața Ovidiu, părticele din moaștele Sf. Apostol Filip, Sf. Simeon Stâlpnicul, Sf. Cosma, doctor fără de arginți, și Sf. Ierarh Vasile, Episcopul Angarei. Acestea vor fi aduse de la schitul Ana al mănăstirii Vatoped, din Sfântul Munte Athos, Grecia. Din Piața Ovidiu, ierarhul, clerici și credincioși vor veni în procesiune până la Catedrala arhiepiscopală, unde sfintele moaște vor fi așezate spre cinstire până în ziua de 29 iunie, inclusiv.

Cercetări istorice mai noi concluzionează că Sf. Apostol Filip ar fi propovăduit Evanghelia în Dobrogea, alături de Sf. Apostol Andrei. În acest sens, prof. univ. dr. Emilian Popescu prezintă câteva argumente în lucrarea „Sfântul Apostol Filip, misionar pe pământul romanesc”. Pe scurt, misiunea evanghelică a Sf. Ap. Filip este menționată în Calendarul gotic, Martirologiul lui Adon și Martirologiul lui Usuard.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*