IPS Teodosie slujește la Cobadin de sărbătoarea Sfintei Maria Magdalena

Icoana Sf. Maria Magdalena

Sâmbătă, 22 iulie, Biserica Ortodoxă o cinstește pe Sfânta Mironosiță și întocmai cu Apostolii Maria Magdalena. Cu acest prilej, de la ora 8.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va participa la Sfânta Liturghie oficiată la mănăstirea „Sfânta Maria Magdalena”, situată în apropierea localității Cobadin.

Sfânta Maria Magdalena a făcut parte din grupul mironosiţelor care l-au urmat pe Hristos. Numele de Magdalena este legat de cetatea în care s-a născut, Magdala, din Galilea. Întâlnirea cu Hristos a făcut ca viaţa ei să cunoască o schimbare radicală. A renunţat la trăirea în păcat pentru a deveni următoare a lui Hristos şi, astfel, s-a alăturat mironosiţelor. Tot Sfânta Maria Magdalena este acea femeie păcătoasă care a uns picioarele Mântuitorului cu mir de mare preţ. Conform Evangheliilor, ea Îi este alături în momentul Răstignirii, dar este şi printre primele persoane care Îl văd pe Hristos Înviat.

Duminică, 23 iulie, IPS Teodosie va răspunde invitației Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, în timpul căreia Preacuviosul Părinte Arhimandrit Damaschin Luchian va fi hirotonit episcop. La finalul slujbei va fi citit Actul Patriarhal prin care noul episcop este recunoscut ca Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*