Misiunile jandarmilor constănțeni la sfârșit de săptămână

Misiunile jandarmilor constănțeni la sfârșit de săptămână. FOTO IJJ Constanța

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, în cooperare cu polițiștii constănțeni vor fi zilnic la datorie în perioada 11 – 13 iunie, cu misiunea principală de a acorda sprijin și îndrumare cetățenilor care se vor afla în spațiile publice, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar și pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic.
Jandarmii constănțeni vor fi prezenți alături de polițiști în zone aglomerate, piețe și centre comerciale, gări și stații de transport în comun din zona de competență, unde vor acorda ajutor și informații utile pentru asigurarea unui climat de normalitate a ordinii publice, cât și pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2.
Concomitent cu menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, oamenii legii vor veghea și la desfășurarea în condiții de siguranță a următoarelor evenimente: Campionatul Național de Gimnastică pe echipe juniori, meciul de rugby C.S. Tomitanii – C.S. Dinamo, manifestările dedicate Nopții Muzeelor, precum și evenimentul sportiv „Crosul Copiilor” la Limanu.
Jandarmii vor fi angrenați zilnic și în misiuni de pază și protecție instituțională la cele 38 de obiective din competență, fiind prezenți și în zona centrului de vaccinare de la Pavilionul Expozițional Constanța. Totodată, oamenii legii vor asigura și protecția transporturilor de vaccin împotriva COVID 19, în județul Constanța.
Acțiunile informativ-preventive vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecție sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*