Misiunile jandarmilor constănțeni în perioada minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Misiunile jandarmilor constănțeni în perioada minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. FOTO IJJ Constanța

Peste 300 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Constanța vor acționa independent precum și în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, pe raza județului Constanța, în scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță pentru cei care vor alege litoralul Mării Negre drept destinație în vederea petrecerii perioadei de minivacanță.

Astfel, potrivit IJJ Constanța, jandarmii vor fi prezenți în Constanța, Medgidia, Cernavodă, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Techirghiol și Mangalia, în cadrul patrulelor mixte și echipajelor de intervenție pentru a se asigura că toți cei prezenți vor fi în siguranță.

Concomitent cu menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, în perioada menționată, jandarmii vor avea în vedere desfășurarea în condiții de siguranță a adunărilor publice ce vor fi organizate în zona de competență, dintre care amintim: Kimaro; Ziua Recunoștinței în municipiul Constanța și în municipiul Mangalia; Ziua Marinei în municipiul Constanța și în municipiul Mangalia; Ziua comunei Siliștea; Spectacol Ave Maria; Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin; Vacanță de vară cu Zbumzzi; S.E.A.S. – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului 2022; Spectacol Seri de tango argentinian; Spectacol O sole mio; Spectacol Musica Sempre Libera.

O atenție deosebită va fi acordată manifestărilor religioase prilejuite de prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, bisericile și zonele adiacente acestora vor înregistra o prezență crescută a credincioșilor, ocazie cu care jandarmii vor veghea la buna desfășurare a acestor manifestări.

Totodată, în perioada acestei minivacanțe, peste 100 de jandarmi vor acționa zilnic pentru asigurarea pazei și protecției instituționale la obiectivele din competență.

Pentru un plus de siguranță și în special pentru evitarea neplăcerilor în timpul minivacanței petrecute pe litoralul Mării Negre, jandarmii constănțeni recomandă cetățenilor următoarele:

  • să nu lase bunuri de valoare, în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme;
  • să se asigure întotdeauna că au încuiat ușa și au închis ferestrele camerei unde sunt cazați;
  • să închidă autoturismele și să le parcheze în locuri special amenajate și iluminate corespunzător;
  • acordarea unei atenții deosebite bunurilor și obiectelor personale;
  • să acorde o atenție deosebită copiilor, care se pot rătăci cu ușurință în locurile aglomerate;
  • respectarea indicațiilor forțelor de ordine și evitarea implicării în conflicte de orice natură;

Cetățenii pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112 sau prin sesizarea celei mai apropiate patrule, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârșirea unor astfel de fapte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*