Misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române: Preotul și călugărul răniți în explozia de la Mănăstirea Sfântu Gheorghe au fost transferați la un spital din Germania

Avion de tip SPARTAN. FOTO Adrian Boioglu

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează sâmbătă, 8 mai, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Constanța – Frankfurt pe Main pentru transportul, în regim de urgență, a doi pacienți aflați în stare gravă. Este vorba despre preotul și călugărul răniți în urma exploziei buteliei de la mănăstirea de lângă Tichilești.

În jurul orei 05.00 dimineața, două echipaje, unul SMURD al ISU Constanța  și unul al Serviciului de Ambulanță, au efectuat transportul celor două victime, intubate, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, către aeroportul Mihail Kogălniceanu, unde au fost preluate de o aeronavă cu destinație Frankfurt pe Main.

Pe parcursul zborului, cei doi vor fu supravegheați de o echipă medicală formată din specialiști ai SMURD București și ai Ministerului Apărării Naționale.

Aeronava a decolat de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu sâmbătă, în jurul orei 08.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*