Explozie la mănăstirea Sfântu Gheorghe de lângă Tichilești: un preot şi un călugăr au fost răniți

Explozie la mănăstirea Sfântu Gheorghe de lângă Tichilești. FOTO ISU „Dobrogea”

Pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină, joi, 6 mai,  după ce o explozie a avut loc la mănăstirea Sfântu Gheorghe, de lângă Tichilești. Deflagrația s-ar fi produs într-o anexă, din cauza unei acumulări de gaz, iar un preot şi un călugăr au fost răniți.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, la fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere şi un echipaj SMURD din cadrul Stației Hârșova.

Explozia a avut loc într-o anexă din curtea mânăstirii, fără să fie urmată de un incendiu, dar un călugăr și un preot, de 45 de ani, respectiv de 50 de ani, au fost răniți, suferind arsuri. Victimele, conștiente și cooperante, cu arsuri pe membre și torace, au fost preluate de cadrele medicale şi transportate la spital.

Explozie la mănăstirea Sfântu Gheorghe de lângă Tichilești. FOTO ISU „Dobrogea”

Explozia s-ar fi produs în urma unor acumulări de gaze deoarece butelia din încăperea respectivă nu a fost afectată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române: Preotul și călugărul răniți în explozia de la Mănăstirea Sfântu Gheorghe au fost transferați la un spital din Germania – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*