Misiune NATO îndeplinită cu succes de marinarii militari de la bordul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu”

Misiune NATO îndeplinită cu succes

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” s-a întors marți, 28 iulie, în Portul Militar Constanța, după ce, începând cu data de 9 iulie, a participat la misiuni, în vestul și sudul Mării Negre, alături de partenerii din Alianță, ca parte a grupării navale permanente NATO de luptă împotriva minelor SNMCMG-2.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, pe durata celor trei săptămâni de activități pe mare, marinarii militari români au desfășurat o multitudine de exerciții și activități de instruire în comun cu navele militare partenere, în vederea consolidării interoperabilității și perfecționării nivelului de pregătire la standarde NATO.

Dragorul maritim a efectuat escale în porturile Burgas, Bulgaria, și Samsun, Turcia, pentru refacerea capacității de luptă, fără ca echipajul navei să părăsească bordul, în vederea respectării măsurilor de prevenție și combatere a infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Nava, comandată de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu, a parcurs peste 1000 de mile marine și a participat la misiune cu un echipaj format din 72 de militari.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*