Misiune de salvare în Marea Mediterană: 147 de persoane salvate de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

147 de persoane salvate de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

Polițiștii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune în cadrul Operațiunii Maritime Comune „THEMIS 2022” sub egida Agenției Frontex, au salvat, pe timpul patrulării în apele Mării Mediterane, 147 de persoane care se aflau la bordul unui yacht avariat aflat în zona economică exclusivă, la sud de Rocella Ionica. Alături de colegii din cadrul Gărzii de Coastă din Italia, au fost salvate în total aproximativ 400 de persoane.

Astfel, în data de 27 septembrie, începând cu orele 21.00, autoritățile competente italiene au declanșat o amplă operațiune SAR („search and rescue”- căutare și salvare) în apele teritoriale italiene, în cadrul căreia, alături de alte trei nave de patrulare aparținând autorităților italiene a participat și nava de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflată în misiune în cadrul Operațiunii Maritime Comune „THEMIS 2022” sub egida Agenției Frontex.

Pe tot parcursul nopții, 27 – 28 septembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu colegii italieni au sărit în ajutorul persoanelor aflate la bordul ambarcațiunii de agrement avariate, iar în urma intervenției salvatoare au fost recuperate aproximativ 400 de persoane, printre care familii, femei însărcinate și copii minori.

La bordul navei maritime de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, au fost transbordate 147 de persoane, celelalte trei nave de patrulare aparținând autorităților guvernamentale italiene implicate în operațiunea de salvare au preluat celelalte grupuri de persoane aflate la bordul yacht-ului.

Condițiile meteo nefavorabile au făcut dificilă operațiunea de salvare care s-a încheiat în dimineața zilei de 28.09.2022, toate persoanele fiind aduse în siguranță în porturile Crotone și Roccellese pentru cazare temporară și demararea procedurilor specifice în astfel de situații.

La finalizarea acțiunii de salvare, nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă și-a reluat misiunea în cadrul operațiunii Frontex.

Reamintim că nava de patrulare a Poliției de Frontieră Române execută misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare și salvare în Marea Mediterană, iar obiectivul principal al operațiunii maritime comune îl reprezintă sprijinirea autorităților italiene în supravegherea și controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum și de căutare și salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera externă a Uniunii Europene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*