Taximetriști amendați de polițiștii locali constănțeni pentru că nu puseseră în funcțiune aparatul de taxare

Taximetriști amendați pentru că nu puseseră în funcțiune aparatul de taxare deși aveau clienți. FOTO: DGPL Constanța

Zilele trecute, în timpul executării misiunilor de patrulare, polițiștii locali constănțeni au depistat trei taximetriști care nu aveau în funcțiune aparatul de taxare, deși aveau clienți.

Potrivit DGPL Constanța, aceștia au fost puși să restituie sumele încasate clienților și au fost sancționați cu 1.000 de lei fiecare, conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Pentru a evita orice incident, cei care aleg taxiul ca mijloc de deplasare, ar fi bine să respecte câteva sfaturi.

În primul rând, trebuie să aleagă doar mașinile inscripționate corespunzător, să verifice prețurile afișate pe portiere și dacă șoferul nu pornește aparatul de taxat din propria inițiativă, să îi ceară acest lucru.

Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la Direcția Generală Poliția Locală, la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341.922 sau la adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*