Mircea Banias: „Prin Legea offshore, România va deveni un furnizor de securitate energetică regională”

Mircea Banias

Deputatul PNL de Constanța, Mircea Banias, consideră că odată cu adoptarea Legii offshore, nu numai că România va fi independentă din punct de vedere energetic, dar va deveni și un furnizor de securitate energetică regională.

„Legea offshore, care a fost mereu o prioritate pentru PNL, a fost adoptată de Senat. Aceasta a fost depusă în Parlament de PNL, prin semnătura premierului Nicolae Ciucă și a ministrului Energiei, Virgil Popescu. Prin acest proiect, România va deveni independentă din punct de vedere energetic, va produce mai mult decât va consuma și va deveni un furnizor de securitate energetică regională. Legea deblochează investițiile din Marea Neagră și asigură mediului de afaceri din domeniu stabilitate și predictibilitate legislativă. Investitorii aveau nevoie de un cadru fiscal mai prietenos”, a precizat deputatul constănțean, care a apreciat că opunându-se proiectului, AUR a „demonstrat din nou că este un partid profund rusofil”.

Mircea Banias susține că Legea offshore stabilește un regim fiscal competitiv, veniturile fiind împărțite în proporție de 60 la sută – statul român și 40 la sută – investitorul, iar același cadru fiscal va fi aplicat și pentru investițiile onshore de adâncime.

„Este vorba aici în special de cel mai mare zăcământ onshore descoperit în ultimele trei decenii pe teritoriul României, la Caragele (jud. Buzău), unde exploatare va începe în 2024”, a explicat el.

Parlamentarul liberal mai spune că proiectul legii a fost asumat public de cei trei lideri ai coaliției de guvernare și există o majoritate stabilă și puternică pentru adoptarea ei rapidă și susține că prin întârzierea adoptării acestui proiect, în anii care au trecut, nu s-a întâmplat altceva decât ca dependența României față de gazul rusesc să persiste din 2018, până în prezent.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*