Mircea Banias a invitat reprezentanții companiei Blue Air să dea explicații în fața Comisie de Transporturi din Camera Deputaților

Mircea Banias

Deputatul PNL de Constanța, Mircea Banias, a invitat reprezentanții companiei Blue Air să dea explicații în fața Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților în legătură cu faptul că a decis să lase avioanele la sol, afectând astfel mii de români.

“Astăzi, în Comisia de Transporturi, unde sunt vicepreședinte, am hotărât să invităm reprezentanții companiei Blue Air pentru a prezenta explicații și soluții în legătură cu criza creată”, a declarat Mircea Banias.

Compania Blue Air a decis, marți după amiază, să lase avioanele la sol, motivând că i-au fost blocate conturile de către Administrația Fondului de Mediu din cauza unei datorii de 28 de milioane de lei. Peste 2.000 de persoane au sunat la numărul pus la dispoziție de către Ministerul Afacerilor Externe și au anunțat că sunt imposibilitatea de a se întoarce în țară, aflându-se în diferite țări din Europa.

Compania Tarom și-a anunțat disponibilitatea de a prelua acești cetățeni și a îi aduce în țară, după centralizarea  tuturor datelor.

Administrația Fondului  de Mediu a anunțat, miercuri seara, că a ridicat  sechestrul asupra conturilor Blue Air, iar compania urmează să transmită în perioada următoare când va relua zborurile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*