Ministrului Apărării Naționale, așteptat la Constanța la ceremonia de desemnare a NS Mircea ca Ambasador al României sustenabile

Nava-școală Mircea, desemnată Ambasador al României Sustenabile.

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, vor participa marți, 31 mai, de la ora 11.00, în Portul Militar Constanța, la evenimentul organizat cu ocazia desemnării navei-școală Mircea ca Ambasador al României Sustenabile.

De asemenea, Vasile Dîncu și Daniel Petrescu vor participa și la ceremonia desfășurată cu prilejul aniversării a 50 de ani de la înființarea Brigăzii 243 Radioelectronică și Observare „Callatis”, activitate ce va avea loc la sediul brigăzii din Constanța.

Desemnarea navei-școală Mircea ca Ambasador al României Sustenabile este un eveniment special organizat în contextul parteneriatului pentru educație și dezvoltare durabilă între Forțele Navale Române și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României. Parteneriatul are ca obiectiv promovarea valorilor naționale, educarea viitorilor navigatori, dar și conștientizarea cetățenilor români sau străini care ajung la bordul navei în vizitele acesteia în porturile lumii, despre înțelegerea mecanismelor prin care dezvoltarea durabilă este benefică nu doar pentru mediu și populație, ci și pentru economie.

Brigada 243 Radioelectronică și Observare „Callatis” este o structură specializată în domeniul ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance), fundamentală atât pentru Forțele Navale Române, cât și pentru celelalte structuri din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, în scopul avertizării timpurii și asigurării protecției forței.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*