Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se va afla, astăzi, în județul Constanța

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se va afla, astăzi, în județul Constanța. FOTO Facebook Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se va afla astăzi în județul Constanța pentru a evalua situația epidemiologică și capacitatea de tratare și testare din regiune.

Ministrul Sănătății va discuta cu autorităţile locale, managementul unităţilor sanitare și cadrele medicale.

În jurul orei 10.00 el se va afla la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Constanța, după care va merge să viziteze unitatea sanitară din Mangalia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 5.269 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar 126 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 471 de persoane internate, dintre care 436 din județul Constanța și 35 din alte județe.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.733 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 492 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 384 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (97), asistenți medicali (156) și personal auxiliar (131).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 128 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 94 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 106 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 85 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 40 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 18 ocupate).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*