Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vine mâine la Constanța pentru a afla de ce se întârzie redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. FOTO IGSU

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se va deplasa marți, 11 ianuarie, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unitate sanitară care a fost afectată de un incendiu în anul 2021.

„Mi se pare ciudat că Spitalul de Boli Infecțioase nu și-a reluat activitatea. Este inadmisibil ca spitalele afectate de incendii, în cursul anului trecut, să fie, încă, nefuncționale. Mi se pare ciudat că aceste spitale, afectate de incendii, nu și-au reluat activitatea. Voi merge la Constanța săptămâna viitoare, la Spitalul de Boli Infecțioase unde a avut loc tragicul incendiu pentru a vedea de ce, încă, nu poate fi redeschis, în contextul în care cazurile COVID-19 sunt, din nou, în creștere”, a spus Alexandru Rafila, într-o conferință de presă care a avut loc săptămâna trecută.

Ministrul Sănătății va discuta cu autoritățile locale și cu echipa de conducere a spitalului în vederea găsirii unei soluții pentru redeschiderea unității pentru a acorda asistență medicală specializată în condiții de siguranță pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Un incendiu puternic a izbucnit în data de 1 octombrie 2012 în secţia ATI a Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanța, iar 12 pacienţi a murit în urma incidentului.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*