Festivalul de Muzică Ușoară a renăscut la Mamaia: un weekend de glorie culturală pe litoralul românesc

Festivalul de Muzică Ușoară a renăscut la Mamaia. FOTO: captura video

Mamaia, cunoscută drept perla litoralului românesc, a strălucit într-un mod special în acest weekend, găzduind renașterea unui festival de legendă. După o pauză de 11 ani, Festivalul de Muzică Ușoară a revenit cu o ediție jubiliară, marcând cea de-a 60-a aniversare a acestui eveniment iconic. Atmosfera a fost încărcată de nostalgia și emoția amintirilor, iar Piațeta Perla a fost martoră la reînvierea unei părți esențiale din patrimoniul muzical și cultural al României.

Timp de trei seri consecutive, acordurile celor mai cunoscute șlagăre ale muzicii ușoare românești au răsunat într-un spectacol grandios, călăuzind publicul printr-o călătorie în timp. Repertoriul divers, cuprinzând hituri din ultimii 60 de ani ai stațiunii, a adus împreună atât artiști consacrați ai scenei muzicale românești, cât și voci promițătoare ale noii generații. Astfel, s-a conturat o simbioză perfectă între tradiție și contemporaneitate.

„Este vital pentru Mamaia, stațiunea cu cea mai bogată istorie de pe litoralul românesc, să își păstreze reperele culturale. Festivalul de Muzică Ușoară este mai mult decât un eveniment muzical, este o parte din spiritul și eleganța stațiunii. Ne bucurăm nespus de această nouă pagină a poveștii sale fascinante și suntem determinați să asigurăm continuitatea acestui eveniment în fiecare an, de acum înainte”, spune George Măndilă, președintele OMD Mamaia-Constanța.

Ediția de gală a festivalului a readus în prim-plan epoca în care Mamaia nu era doar o atracție turistică, ci și un centru cultural vibrant. Prin aducerea acestui festival în actualitate, stațiunea recuperează statutul de destinație de vacanță de top din România, dar și ca spațiu în care arta, istoria și turismul se îmbină în armonie.

Promisiunea organizatorilor și susținătorilor este că, începând cu anul viitor, festivalul va deveni un eveniment permanent în calendarul Mamaiei, reafirmându-se ca punctul central de atracție pe litoral în ultimele zile ale lunii august. Astfel, acest eveniment cultural de prim rang va rămâne ancorat în inima stațiunii, adresându-se atât turiștilor, cât și localnicilor, indiferent de vârstă sau generație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*