FOTO VIDEO Premierul Florin Cîțu: “Vom avea două etape de aplicare a măsurilor de relaxare pe litoral, de la 1 iunie și de la 1 august. Se va merge fără mască de protecție pe plajă, dar marile evenimente mai trebuie să aștepte cel puțin până după 1 august”

Florin Cîțu în vizită în Constanța. FOTO Paul Alexe

Prezent în această dimineață la Constanța, unde a avut discuții cu reprezentanții industriei HORECA de pe litoral, premierul Florin Cîțu a declarat că noul sezon estival se va deschide pe 1 iunie și va cunoaște două etape de relaxare a măsurilor: prima de la 1 iunie, a doua de la 1 august.

Deja, unele dintre măsurile avute în vedere sunt cunoscute în spațiul public: să putem să fim pe litoral, pe plajă, fără mască, să putem deschide restaurantele la capacitate maximă, dar în anumite condiții, la hoteluri la fel, la capacitate maximă în anumite condiții. Am discutat mai multe măsuri, din partea industriei am primit propuneri și soluții foarte bune, pe care le vom pune, mâine, pe lista de discuții a comitetului interministerial și sper să avem aceste soluții aprobate la timp, ca să putem începe de la 1 iunie cu prima etapă de relaxare, apoi total de la 1 august. Toată lumea a înțeles că nu putem deschide total de la 1 iunie, a declarat premierul Florin Cîțu.

Totuși, premierul a menționat că introducerea măsurilor de relaxare depinde și de modul în care va decurge, în continuare, campania de vaccinare. Șeful guvernului a subliniat că reprezentanții industriei HORECA l-au asigurat de tot sprijinul în ceea ce privește campania de vaccinare, iar în acest sens a fost demarată o campanie de promovare a locațiilor sigure de pe litoral.

Au venit cu câteva soluții foarte inovative, foarte interesante, și avem susținerea industriei ospitalității și pentru campania de vaccinare, ceea ce era foarte important. Aici avem o campanie intitulată “Locație sigură. Noi ne-am vaccinat”, susținută prin anunțuri afișate în acele locații în care personalul este deja vaccinat, locații sigure, și sper să avem acest semn în toate locațiile de pe litoralul românesc. Au înțeles cu toții că pentru a avea un sezon de succes, în această vară, în România, pe litoral, trebuie să lucrăm împreună și de aceea sunt astăzi aici, să-i asigur pe toți de susținerea mea, a spus premierul.

Florin Cîțu s-a referit și la subiectul marilor evenimente organizate, tradițional, pe litoral, precum festivalul Neversea.

Am discutat și cu reprezentanții marilor evenimente de pe litoral și, la fel, am primit soluții pe care le luăm în calcul în două etape, de la 1 iunie un anumit prag de relaxare, iar de la 1 august al doilea prag de relaxare, a punctat premierul, care a subliniat, însă, că o dată realistă pentru reluarea marilor evenimente este cel mai devreme 1 august sau după 1 august.

În ceea ce privește susținerea industriei ospitalității, prin introducerea de noi facilități fiscale menite să mențină forța de muncă de înaltă calificare în turismul intern, în detrimentul locurilor de muncă mai bine plătite din străinătate, Florin Cîțu a declarat că Guvernul are în vedere unele măsuri, complementare celor deja luate în ultimul an.

Eu sper ca forța de muncă specifică industriei ospitalității să rămână în țară și sper ca oferta noastră să fie cea mai bună și oamenii să vină să lucreze în această vară pe litoral, de aceea dorim să deschidem cât mai repede sezonul estival. Am discutat soluții și pentru susținere, se știe că sectorul specific a fost scutit de impozit pe un an de zile, a fost această măsură prelungită, au fost și discuții despre scheme de motivare în ceea ce privește salarizarea, dar sunt și câteva anomalii. Înțeleg că în Constanța sunt 15.000 de persoane care nu au loc de muncă și totuși există această nevoie de personal calificat în industria ospitalității. Cumva, trebuie să vedem cum putem să-i ajutăm să se unească, nevoia cu cererea, a mai spus Florin Cîțu.

Premierul a încheiat prin a-i asigura pe reprezentanții HORECA că va urmări cu atenție modul în care se vor derula lucrurile în noul sezon estival și a punctat că spre deosebire de prim-miniștrii din ultimii ani de zile, care nu au prea venit pe litoral, el o va face destul de des, pentru a suține turismul românesc în această vară.

Ședința comitetului interministerial, care va lua în discuție și va decide programul și măsurile de relaxare pentru noul sezon pe litoralul românesc, este programată vineri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*