Militarii au lansat rachete antigrindină din Poligonul Capu Midia

Exercițiu militar în Poligonul de la Babadag
Exercițiu militar într-un poligon din Dobrogea

În ultimele două zile, în Poligonul de trageri de la Capu Midia au fost executate teste cu peste 40 de rachete de tip RAG 96 care combat formațiunile noroase ce pot provoca grindina.

Acest tip de rachetă pleacă de pe rampă cu viteza de 20 de m/s și ajunge la o viteză maximă de 600 de m/s.

Am cronometrat plecarea de pe rampă, am urmărit traiectoria rachetei și am cronometrat, în același timp timpul până la autodistrugerea ei, la circa 4000 de metri altitudine”, a spus Dănuț Ion, inginer-șef de producție în cadrul Electromecanica Ploiești S.A., societatea care produce acest tip de rachete pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Totodată, în poligon au fost făcute testări experimentale și cu alt tip de rachete care pot fi trase la altitudini joase și care stimulează precipitațiile.

Pe întreaga perioadă a desfășurării activităților, militari din cadrul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană au asigurat siguranța perimetrului în care au fost executate operațiunile și au asistat la buna desfășurare a testărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*