Militarii americani staționați în baza de la Mihail Kogălniceanu intră în proces de rotație

Militarii americani staționați în baza de la Mihail Kogălniceanu intră în proces de rotație. FOTO: Facebook MK Airbase Romania

Elementele Armatei Statelor Unite staționate nu doar în România ci în toată Europa de Sud-Est au început, săptămâna trecută, procesul de rotație a unităților între Brigada 2, Divizia 101 Aeropurtată (Asalt Aerian) și Brigada 1, Divizia 101 Aeropurtată (Asalt Aerian).

Procesul de tranziție presupune o creștere temporară a personalului și a echipamentelor care se deplasează în România și în țările vecine. În următoarele câteva săptămâni, comunitățile locale se pot aștepta să vadă volume mai mari de vehicule și echipamente militare care se deplasează pe drumurile civile.

„Tranziția se aliniază cu o declarație a Armatei SUA din 7 martie 2023 care anunță desfășurarea a două unități care vor menține prezența în Europa de Sud-Est, sprijinind aliații și partenerii noștri NATO”, au precizat oficialii americani.

Aceste înlocuiri de unități unu-la-unu nu constituie o modificare a nivelului prezenței Americane în România, iar unitățile care pleacă se vor întoarce la garnizoanele de origine din Statele Unite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*