Mii de terenuri agricole din comunele Pantelimon, Pecineaga și Saraiu, înregistrate în evidențele de cadastru și carte funciară

Directorul OCPI Constanța, Dorin Sasu. FOTO Adrian Boioglu

Peste 2.200 de terenuri agricole din trei comune din județul Constanța au fost înregistrate în evidențele de cadastru și carte funciară, gratuit pentru cetățeni, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF). Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanța.

Potrivit OCPI Constanța, noile cărți funciare au fost deschise în data de 5 octombrie pentru sectoarele cadastrale nr. 7, 21 și 40 din comuna Pantelimon (pentru 521 imobile), în data de 12 octombrie 2022 pentru sectoarele cadastrale nr. 6, 7, 11, 12, 13, 14, 18, 20 ,22, 23, 24, 26, 29, și 30 din comuna Pecineaga (pentru 1495 imobile) și în data de 6 octombrie 2022 pentru sectorul cadastral nr. 2 din comuna Saraiu (pentru 191 imobile). Documentele vor fi înmânate proprietarilor în perioada următoare.

Lucrările de înregistrare sistematică a celor 2.207 de imobile au vizat o suprafață totală de 1,5703,26 de hectare.

În prezent, din totalul de 70 de UAT-uri din județul Constanța, au fost cadastrate în proporție de sută la sută patru comune (Topalu, Gârliciu, Ghindărești, Horia), iar în alte 51 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*