Mii de lămpi, ce urmau a fi introduse în țară cu documente nereale, confiscate în Portul Constanța

Mii de lămpi, ce urmau a fi introduse în țară cu documente nereale, confiscate în Portul Constanța

Poliţiştii de la Transporturi Maritime au ridicat, în vederea indisponibilizării, peste 5.100 de lămpi din plastic, în valoare de peste 172.000 de lei, ce urmau a fi introduse în țară cu documente nereale.

Potrivit IPJ Constanța, poliţiştii Serviciului Transporturi Maritime, împreună cu specialiști din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud, au verificat marți, 31 august, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din Curtea de Argeș. În urma controlului containerului, poliţiştii au descoperit 5.160 de lămpi din plastic, pentru iluminat, care, în declarația vamală de import au fost înscrise ca fiind brațe metalice pentru lămpi. Bunurile, în valoare de 172.600 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de folosire de documente nereale la autoritatea vamală, conform Legii 86/2006. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*