VIDEO “Ora Pământului”, celebrată diferit la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

Cerbul de la Microrezervația Constanța poate să îți verifice temele
Cerbul de la Microrezervația Constanța poate să îți verifice temele

Mai multe instituții din România au ales să stingă luminile pentru o oră în seara de sâmbătă. Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța a avut însă o după-amiază întreagă dedicată planetei.

Totul începea de la intrare. Vizitatorii au fost invitați să-și platească biletul cu 5 sticle goale de plastic. PET-urile erau reciclate apoi cu ajutorul companiei locale de salubritate. Ideea a fost primită cu interes de constănțeni. Oamenii au înțeles că în acest fel promovează reciclarea și își arată grija pentru natură. De remarcat că o bună parte dintre cei care veneau cu sticlele de plastic erau copiii. Ei și-au cărat singuri sacoșile cu sticle goale și erau încântați că pot să vadă animalele și păsările de la Complexul Muzeal.

Primii 100 de oaspeți au primit tricouri în dar de la organizatorii evenimentului. Unii dintre ei nu au mai așteptat până acasă și le-au îmbrăcat din curtea Microrezervației.

Plimbarea în aer liber pe lngă țarcurile animalelor i-a pregătit pe vizitatori pentru următorul moment. La sala de conferințe a Complexului a început proiecția de filme 3D despre planeta Pământ și despre sistemul nostru solar.

Vizitatorii urmau apoi să meargă să observe astrele prin telescoapele Observatorului Astronomic, doar că vremea nefavorabilă a schimbat planul. Constănțenii au mers la Planetariu și au avut parte de o prezentare specială de noapte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*