Mii de articole vestimentare, contrafăcute sau nedeclarate, confiscate în Punctul de Frontieră de la Vama Veche

PTF Vama Veche. FOTO Adrian Boioglu

Polițiștii de frontieră de la Vama Veche au depistat un cetățean român care a încercat să introducă ilegal în țară 222 articole vestimentare, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Totodată, au mai fost descoperite peste 4.500 de articole vestimentare, bunuri ce nu au putut fi justificate, fiind aplicate șaptesprezece sancțiuni contravenționale pentru efectuarea de activități de comerț fără îndeplinirea condițiilor stabilite de lege.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Vama Veche au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

„Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele unei pasagere, 222 de articole vestimentare, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Acestea aparțineau unei femei, cetățean român, în vârstă de 44 de ani, cu domiciliul pe raza județului Constanța. Persoana în cauză a declarat că a achiziționat articolele din Turcia, fără a deține documente de proveniență pentru bunurile transportate”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Produsele, în valoare de aproximativ 20.200 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

„De asemenea, pe timpul controlului asupra bagajelor celorlalți călători din același autocar au mai fost descoperite 4.594 de articole vestimentare, în valoare de 66.004 lei, bunuri ce nu au putut fi justificate, cei în cauză declarând că au achiziționat produsele în vederea comercializării”, au mai transmis sursele citate.

Întreaga cantitate de bunuri a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii de frontieră au aplicat 17 sancțiuni contravenționale pentru efectuarea de activități de comerț fără îndeplinirea condițiilor stabilite de lege.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*