Misiuni ale polițiștilor Secției 5 Poliției Constanța, în noaptea de 14 spre 15 octombrie

Acțiune a polițiștilor în municipiul Constanța

În noaptea de 14 spre 15 octombrie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au desfășurat o acțiune pentru asigurarea climatului optim de siguranță publică și verificarea respectării prevederilor Legii 333/2003.

Astfel, au fost controlați 11 agenți de pază și au fost verificate 8 obiective de pază.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, dintre care 6 la Legea 61/1991 și 3 la H.G. 301/2012, în valoare totală de peste 2.000 de lei.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune la regimul circulației rutiere.

Astfel, la data de 15 octombrie, în jurul orei 05.40, polițiștii au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Liliacului, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

De asemenea, acțiunea a avut și o componentă preventivă, deoarece, în cadrul acesteia, polițiștii le-au adus la cunoștință, conducătorilor auto, prevederile Legii 213/2023.

Potrivit acesteia, conducătorul auto, aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*