Mihai Petre, președintele M10 Constanța, critică maimuțăreala lui Mazăre și distrugerea culturii de către PSD

Mihai Petre, președintele M10 Constanța. FOTO Facebook
Mihai Petre, președintele M10 Constanța. FOTO Facebook

Președintele partidului M10 Constanța, Mihai Petre confirmă punctul de vedere exprimar în editorialul publicat de Adrian Boioglu pe Constanța News. Cultura de la malul mării s-a degradat simțitor în ultimii 12 ani de administrație Mazăre și PSD.

Citește și: Cultura cu doi bani 

Mihai Petre este convins că administrația PSD este responsabilă pentru distrugerea culturii constănțene.

“Partidul M10 consideră drept rușinoasă neînscrierea municipiului Constanța în competiția pentru desemnarea orașului drept capitală europeană a culturii în anul 2021.

Un oraș care în urmă cu numai 12 ani număra instituții prestigioase ale căror spectacole umpleau sălile atât în țară, cât și în străinătate, precum: Opera, Filarmonica „Marea Neagră”, Teatrul de Balet „Oleg Danovski”, Teatrul de revistă „Fantasio”, care deținea o prestigioasă revistă culturală – „Tomis” și un Centru Județean pentru Conservarea și Valorificarea Tradiției și Creaței Populare, astăzi nu mai are nimic din toate acestea. Opera, Filarmonica și Teatrul de Balet funcționează într-o instituție hibrid, care a fost salvată de la desființare de Ministerul Culturii, Teatrul „Fantasio”, Revista „Tomis” și Centrul Județean pentru Conservarea și Valorificarea Tradiției și Creaței Populare nu mai există, iar Teatrul de Stat este doar o umbră a instituției care funcționa în urmă cu peste un deceniu. Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, scăpate ca prin urechile acului de o comasare distructivă, precum și Biblioteca Județeană funcționează de ani buni în regim de avarie”, spune Mihai Petre.

Liderul fornațiunii politice este convins că actul cultural a avut de suferit din cauza “distrugerii sistematice a instituțiilor prin comasări iraționale și subfinanțări intenționate”. Totul a fost devalorizat și substituit “cu maimuțăreala primarului pe catwalk în aplauzele subalternilor, care alegorice de prost gust și kitsch ridicat la nivel de artă.”. Concluzia lui Mihai Petre este că “PSD nu mai poate repara ceeea ce a stricat decât într-un singur mod: să stea în opoziție pe o perioadă nedeterminată”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*