Mesajul senatorului Tit-Liviu Brăiloiu cu ocazia Zilei Marinei Române

Nava-școală „Mircea”

Senatorul constănțean Tit-Liviu Brăiloiu a transmis, sâmbătă, 15 august, un mesaj pentru toți marinarii români, civili sau militari, cu ocazia Zilei Marinei Române.

 

La fel ca în fiecare an, astăzi, 15 august 2020, odată cu slăvirea uneia din cele mai mari sărbători ale creștinătății,  Adormirea Maicii Domnului, onorăm cu mândrie și Ziua Marinei Române, devenită și recunoscută ca o adevărată tradiție a națiunii noastre. Este Ziua în care ne simțim umăr lângă umăr spre a le adresa cele mai bune gânduri și urări tuturor marinarilor militari și civili, oriunde s-ar afla pe mările și oceanele lumii, sub pavilion românesc, tuturor constructorilor de nave și lucrătorilor portuari.

Totodată, astăzi, tradiționala sărbătoare a Zilei Marinei îmi oferă onorantul prilej ca în numele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului, precum și al meu personal, să-i felicit pe marinarii militari pentru înaltele competențe profesionale, pentru cutezanța, loialitatea și spiritul de sacrificiu cu care duc mai departe înaltele tradiții marinărești ale celor 160 de ani care se împlinesc de la înființarea Forțelor Navale Române. Cinstind toate aceste tradiții ale Marinei Române în an jubiliar, mă alătur mândriei, emoției, gândurilor bune și felicitărilor pe care familiile  marinarilor, cetățenii județului și municipiului Constanța le trăiesc și le adresează an de an efectivelor Flotei Maritime și Fluviale, ale Regimentului 307 Infanterie Marină, profesorilor și cursanților instituțiilor de învățământ cu profil marinăresc, tuturor echipajelor navelor românești aflate pe mări și oceane. De asemenea, adresez felicitări puternicului echipaj al Fregatei „Regina Maria” pentru modul impecabil în care și-a îndeplinit misiunile, cu doar câteva zile în urmă, în cadrul grupării navale NATO permanente SNMG-2, precum și echipajelor celorlalte nave care au participat cu succes în acest an la exercițiile „Breeze 20” și la misiuni în sprijinul Operației NATO „ Sea Guardian” vizând menținerea capacității de luptă și de reacție în flancul sud-estic al Alianței.

Mulțumindu-vă, stimați și curajoși marinari, pentru competențele profesionale, cutezanța și loialitatea recunoscute, cu prilejul Zilei Marinei Române vă adresez sincere felicitări și vă doresc multă putere de muncă și succes deplin în activitățile și misiunile viitoare, oriunde v-ați afla, pentru cinstirea României și a pavilionului Tricolor.

Cu sinceritate, tuturor românilor din țară și de pretutindeni care își serbează astăzi onomastica le urez sănătate, bucurii, împliniri alături de cei dragi, înfăptuirea dorințelor și năzuințelor de mai bine.

Bun cart înainte!

La mulți ani!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*