Medicii de familie care tratează pacienți suspecți sau infectați cu COVID-19 vor fi recompensați. Senatorul Ștefan Mihu: „Se corectează discriminarea celor peste 11.000 de medici de familie din România prezenți la datorie în lupta cu pandemia”

Stefan Mihu FOTO Facebook
Stefan Mihu FOTO Facebook

Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară şi piață de capital a dezbătut în ședința de luni, 25 mai, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.64/2020 privind modificarea și completarea art.8 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență (L304/2020).

Membrii comisiei au adoptat două amendamente prin care se asigură aplicarea unui tratament echitabil pentru toate categoriile de persoane implicate în acțiunile cu risc ridicat de îmbolnăvire cu COVID-19. Astfel, în categoria persoanelor care beneficiază de acordarea stimulentului de risc, au fost adăugați medicii de familie, precum și alte categorii de personal din unități sanitare care tratează pacienți suspecți și/sau infectați cu COVID-19.

Senatorul PSD de Constanța, Ștefan Mihu, vicepreședintele comisiei a precizat ca implicarea medicilor de familie în combaterea epidemiei COVID-19 a fost recunoscută de membrii Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital și cu ocazia adoptării raportului asupra proiectului de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.43/2020 (L205/2020), unde a fost adoptat un amendament în acest sens.

„Consider că prin acest amendament se corectează discriminarea celor peste 11.000 de medici de familie din România prezenți la datorie în lupta cu pandemia. Am creat cadrul legislativ pentru a putea bonifica acest segment de angajați ai sistemului medical. Toți cei care au fost implicați în tratamentul pacienților cu Covid-19 vor beneficia de acest stimulent pentru că așa este corect și moral”, a spus senatorul Ștefan Mihu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*